BINDER

Tegenstroominstallaties met een unieke stroming

BINDER GmbH & Co. KG heeft de turbine-aangedreven tegenstroominstallatie ontwikkeld en hiermee de markt voor deze systemen gerevolutioneerd. Bij de ontwikkeling van de HydroStar en EasyStar heeft oprichter Siegfried Binder gebruik gemaakt van zijn kennis en ervaring op het gebied van zwembadtechnieken.

In 2003 richt Binder zijn eigen bedrijf op en start met de productie van gelijkstroommotoren voor zwembadafdekkingen. Hij wist op basis van zijn jarenlange ervaring bij een industriëel bedrijf in Hannover dat hier een gat in de markt was: “Veel zwembaden hebben geen afdekking. Het water koelt hierdoor snel af en raakt eerder vervuild.” Sinds 2009 worden de buismotoren onder de naam MecaTec verkocht. Al snel levert Binder aan toonaangevende fabrikanten van zwembadafdekkingen over de hele wereld. Hij speelt met al zijn producten in op klantspecifieke behoeften: BINDER is een fabrikant met een eigen R&D afdeling.

In 2010 verandert het bedrijf zijn naam Binder Antriebstechnik GmbH in Binder GmbH & Co. KG. Tot die tijd waren enkel door pompen aangedreven tegenstroominstallaties verkrijgbaar. Deze pompen hebben een beperkt vermogen en leveren niet het gewenste resultaat. Siegfried Binder ziet kansen. Hij ontwikkelt een tegenstroominstallatie op basis van turbines, die een brede en krachtige stroming opwekt: HydroStar is geboren.

BINDER heeft deze unieke technologie gepatenteerd. Het systeem is zo populair dat er met EasyStar nu ook een model voor retrofit-installatie wordt aangeboden. In de daaropvolgende jaren wordt HydroStar voor de innovatieve technologie met talloze gerenommeerde prijzen onderscheiden – onder andere met de Plus X Award, de German Brand Award en Merk van de Eeuw. In 2019 breidt BINDER zijn productiecapaciteiten verder uit vanwege de grote vraag die sindsdien voortdurend toeneemt.

Contactgegevens

Adres

Reichardstrasse 16, 31789 Hameln Germany

GPS

52.09821825, 9.37224933566

Reactieformulier